YogaHuis Leek & Tolbert  
en omgeving

Informatie over de yogadocente van YogaHuis Leek & Tolbert

Annet Veenstra - Health & Yoga

Yoga- en QiGongdocente, Orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeute.
Vanaf 2003 geef ik yogalessen en mijn liefde voor yoga is nog meer gegroeid na mijn opleiding tot Kundalini Yogadocente (KRI International Teacher Training Level 1 bij Gurumarka & level 2 bij de geweldige Sat Atma): dit bracht mij tot een dieper bewustzijn en de snelle lichamelijke en geestelijke veranderingen waren opmerkelijk. Elke dag je eigen yoga-routine (dat heet sadhana) volgen, was de rode draad in deze opleidingen. Dat was wel even wennen: vroeg opstaan en mijn oefeningen doen en meditatie. Soms was ik liever 'lui' dan moe (nu nog wel eens hoor), maar als ik mijn oefeningen en meditatie wel doe, dan heb ik daar de rest van de dag veel baat bij. Sommigen zeggen: jij leeft yoga. Maar.... ik weet wat mijn lijf doet (en koppie) als ik geen yoga beoefen: dan kom ik krakkemikkig uit bed en krijg ik klachten. Plus: ik ben een blijer mens als ik beweeg en ook tijd neem voor meditatie (dat haal ik uit yoga en zwemmen).

Ik hou van mijzelf ontwikkelen en bijscholen en naast de Kundalini Yoga heb ik opleidingen/ verdiepingen gedaan in o.a. Mindfulness, QiGong, Yoga Nidra, Poweryoga en Vinyasa Yoga. In 2020 heb ik de Yin Yoga opleiding bij Arhanta gedaan bij de docent Ram Jain. Hij heeft les gehad van de grondlegger van Yin Yoga, Paul Grilley.

Mijn eerste yogaliefde was de Kundalini Yoga. Ik hou van de afwisseling van inspanning, rustmomenten & spirituele bewustwording in deze yogavorm: het leren luisteren naar wat aanwezig is. Dat bewust worden van lichaam en geest is de basis in mijn lessen, samen met een stukje humor en down-to-earth zijn.
Sinds 2017 had ik een vaste plek voor mijn YogaHuis. De maanden maart - juli van dit jaar met de 'lockdown' gooiden roet in het eten en nu heb ik weer een fijne plek gevonden in de Yurt yogaruimte van Jolien Nettesheim in Tolbert. Ons motto is: "Samen Sterk". 

Deze Yurt yogaruimte is energetisch een mooie, zuivere en inspirerende plek om les te geven.

Naast mijn yogalessen heb ik - sinds 2008 - mijn praktijk HEALTH & Yoga (voormalig: Natural Coaching) in:

- Voeding en leefstijl (Orthomoleculaire natuurgeneeskundige therapie)
- Metabolic Balance: het top afvalprogramma dat ook gebruikt kan worden bij bepaalde klachten en auto-immuunziekten.
- Behandelingen: energetische klankschaalmassages & healingen (Signature Cell Healing:
  een zéér krachtige healingmethode) 
- Yoga & yogacoaching
Verdere info over mijn praktijk op http://health-yoga.nl 

Let op:
 behandelingen en consulten vinden plaats in mijn praktijk aan de Calèchelaan 26 in Leek. 

Ik ben lid van de beroepsvereniging voor Kundalini Yogadocenten (KYN) en de meest betrouwbare en oude beroepsvereniging van Nederland: de NWP  - Natuurgeneeskundig Werkende Professionals. In mijn praktijk worden consulten geheel of gedeeltelijk vergoed bij een aanvullende ziektekostenverzekering. 

 "It always seems impossible until it's done"  - Nelson Mandela

E-mailen
Bellen