YogaHuis Leek  

Yoga met liefde en enthousiasme

Informatie over de yogadocenten bij ons YogaHuis:

Annet Veenstra  Health & Yoga

Sinds 2003 geef ik yoga en mijn liefde voor yoga is nog meer gegroeid na mijn opleiding tot Kundalini Yogadocente (KRI International Teacher Training Level 1 & 2): dit bracht mij tot een dieper bewustzijn en de snelle lichamelijke en geestelijke veranderingen waren opmerkelijk. Elke dag je eigen yoga-beoefening was de rode draad in de opleidingen level 1 en 2. Daarnaast heb ik Mindfulness verdieping gedaan en mij verder geschoold in o.a. QiGong, Yoga Nidra en Vinyasa yoga. Ik mag mij dus allround yogadocente noemen met Kundalini Yoga als mijn grote liefde. Ik hou van de afwisseling van inspanning en rustmomenten in deze yogavorm: het leren luisteren naar wat aanwezig is. Dat bewust worden van lichaam & geest is de basis in mijn lessen, samen met een stukje humor en down-to-earth zijn.
Naast mijn yogalessen heb ik - sinds 2008 - mijn praktijk Health & Yoga (hiervoor: Natural Coaching) in
- natuurgeneeskunde & orthomoleculaire therapie: voor voedings- en leefadviezen
- behandelingen: energetische klankschaalmassages / healingen (Cell Signature Healing
  één van de meest krachtige healingmethodes die er bestaat)
- yoga
Verdere info over mijn praktijk op http://health-yoga.nl
Let op: behandelingen vinden plaats in mijn praktijk aan Calechelaan 26 in Leek. 
Ik ben lid van de beroepsvereniging voor Kundalini Yogadocenten (KYN) en de meest betrouwbare en oude beroepsvereniging van Nederland, de NWP: Natuurgeneeskundig werkende professionals. In mijn praktijk worden consulten geheel of gedeeltelijk vergoed bij een aanvullende ziektekostenverzekering. 


Anita van der Velde

Sanahata heet mijn bedrijf, een sfeervolle Yin Ambiance in Leek. Vanuit zachtheid in je kracht gaan staan, dat is wat bij mij past. Er bestaan veel yogavormen en ‘per toeval’ kwam ik in aanraking met Yin Yoga bij BIVAG, nu New Health Centre. Onder de indruk van het effect van Yin Yoga en behoefte naar meer hierover ben ik me hierin gaan specialiseren. Ik volgde bij BIVAG de Yin Yoga Docentenopleiding, bijscholing Assisted Yin en vervolgens de opleiding Yin Yoga Medicine om vervolgens nog een extra module te volgen bij José de Groot gericht op Yin Yoga & Anatomy.  Zo bijzonder om te ervaren hoe je invloed hebt op je eigen lichaam en je eigen gezondheid. Inspirerend, interessant en bovenal een andere manier van leven.
In 2016 ben ik gestart met de opleiding tot HBO Natuurgeneeskundig Klinisch Aromatherapeut (Franse lering) en volg ik daarnaast bijscholingen voor de spirituele aromatherapie. Dit alles naast mijn grote interesse in energetische healing laat ik graag samen komen in de vorm van Yin Aromatherapie.  http://sanahata.nl

Corinne Luth-Hagemeijer

Ik ben eigenaresse van Yin Yoga Corinne, naast mijn werk als Yin Yoga docente ben ik werkzaam in het Martini Ziekenhuis als medisch secretaresse op de poli Cardiologie. Ik ben in aanraking gekomen met Yin Yoga omdat ik op zoek was naar een yoga vorm die voor mij een goede balans zou geven tussen werk, gezin en sport.
De Yin Yoga heeft mij gelijk helemaal geraakt, even weg van de hectiek van het dagelijkse leven, wat vooral naar buiten is gericht en erg Yang is. Het verlangen naar stilte, het naar binnen keren, het statische van Yin, het voelen, ervaren en contact maken met mezelf, was heel fijn. Heel bijzonder om te ervaren hoe je invloed op je eigen lichaam en je eigen gezondheid hebt. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij het BIVAG, nu New Health Centre.
Mijn passie ligt bij het helpen van mensen op weg naar meer balans in hun drukke leven en hun energie. http://yinyogacorinne.nl 

Alie de Jong:

Als kinderyogameditatie docent werk ik al veel jaren met veel plezier met kinderen. De afgelopen jaren organiseer ik knutselfeestjes, kookfeestjes en kookateliers voor kinderen. Daarnaast heb ik al heel wat groepen volwassen ontvangen en begeleid bij mij thuis in Zevenhuizen en op locatie voor creatieve workshops en tapas-avonden.
CreaVita was de naam waaronder dit allemaal mocht plaats vinden. Op locatie kwam ik met veel plezier bij de voormalige Oude Ulo -nu Angora te Leek-, Stichting WIN in Noordenveld en Stichting SCALA te Ooststellingwerf. N.a.v. mijn opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie, waar ik veel in aanraking kwam met meditatie en zelf ondervond hoe fijn dat kan zijn om de rust in jezelf te ontdekken, had ik zoiets van…wat zou dit fijn zijn als ik dit al aan kinderen zou kunnen doorgeven: juist op jonge leeftijd beginnen hiermee! Toen ik ook nog ontdekte dat er een opleiding voor Kindermeditatie docent bestond, was het voor mij al snel duidelijk dat CreaVita Kindermeditatie een mooi vervolg zou zijn op CreaVita ( workshops en groendecoraties). En zo begon dit mooie avontuur.
Ik geef met veel plezier de kinderyogameditatie en actieve woensdagavond meditaties voor volwassenen bij YogaHuis Leek.  
http://creavita-kindermeditatie.nl