YogaHuis Leek  

Yoga met liefde en enthousiasme

INHOUD LESSEN bij ons YogaHuis

Aroma Yin: rustige yogavorm met toepassing van etherische oliën/geuren voor nog meer diepgang en ontspanning. Tevens gericht op emotionele balans. De massage oliën zijn pure verwennerij

Kinderyogameditatie: voor kinderen van 6 t/m 12 jaar om beter om te gaan met prikkels, om je zelfverzekerder te voelen en beter te kunnen slapen. Funny yogaoefeningen, droomverhaal waarin je van alles kan beleven en afsluiting met verschillende activiteiten: tekenen, knutselen, droomkaartjes trekken.

Kundalini Yoga: yoga voor het bewustzijn en soepel in het leven staan: door de oefeningen ervaar je snelle doeltreffende veranderingen op lichamelijk & geestelijk gebied. Maakt stressbestendig & geeft rust. Kundalini Yoga wordt ook wel de 'yoga van het bewustzijn' genoemd. De spirituelere meditatieve yogavorm.

Mindfulness Yoga: de integratie van Mindfulness (aandachts-training) met kundalini yoga-oefeningen & meditatie werkend op lichaamsbewustzijn, rust & zenuwstelsel is zeer effectief.
Vermindert spanning & stress; voor fitheid en bewuster leven. Aan het eind van de les volgt meditatie, lichaamsscan of Yoga Nidra (liggende 'slaap'meditatie)

Ochtendyoga: combinatie van Mindfulness (aandachttraining) & Kundalini Yoga: stressverlagend en het maakt dat je weer heerlijk in je vel zit.

Pilates & Yin Yoga: rustige matoefeningen voor krachtopbouw/ spieren & 2-5 min. in houding/meditatief/ rustig/soepeler lijf/bindweefsel/preventief+herstel

Poweryoga: dynamische vorm van yoga met zonnegroeten, werkend op lenigheid & uithoudingsvermogen.

QiGong en Klankschaalmeditatie: een zeer ontspannende meditatie in beweging volgens de oude Chinese leer (lijkt op Tai Chi) om gezond te blijven tot op oude leeftijd. Werkend met je eigen levensenergie vind je de balans tussen lichaam & geest. Naliggen met Yoga Nidra (slaapyoga) en/of geleide meditatie. De QiGong wordt staand gedaan, of zittend op een krukje.

Vinyasa Yoga: een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Het wordt ook wel Flow yoga en ook Poweryoga genoemd: langzame vloeiende bewegingen; een fijne energieke workout! Je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren, vergroot je conditie, evenwicht en kracht.

Yin Yoga: rustige yogavorm, werkend op het zelfherstellend vermogen, voor een flexibel lichaam, bevordert goede nachtrust en ook goed bij chronische klachten. 2-5 min. in dezelfde houding /meditatief/rustig bindweefsel /preventief + herstel