YogaHuis Leek  

Yoga met liefde en enthousiasme

Workshops 2019 - bij De Schelp 10
Opgave via yogahuisleek@gmail.com 

Juli: als een workshop vol is, kun je altijd op de reservelijst! 

Yoga in de Theetuin:
bij Gastenboerderij Lucaswolde een 75 minuten diepwerkende ontspannende kundalini yogasessie, gegeven door Annet. Daarna geniet je na met High Tea verzorgd door gastvrouw Henderika Ent-Aalders. Ook is er daarna de mogelijkheid om een wandeling door de omliggende tuin te maken en/of een fietsroute in de omgeving te volgen.
Wanneer:
Zondag 21 juli                   Opgave voor donderdag 18 juli ivm inkoop High Tea           
plek: Gastenboerderij Lucaswolde  http://www.gastenboerderij-lucaswolde.nl
Leidijk 22
9825 TA Lucaswolde
Tijd: 9.00 - 11.15 uur                Tarief: €25,-- p.p., incl yoga en High Tea
door Annet en Henderika Ent-Aalders          

In de zomervakantie van 13 juli t/m 25 augustus:

Yoga in de Theetuin op verschillende data
+
Losse yogalessen met thema in De Schelp 10 of op locatie door Annet: hou ook deze website en de workshop pagina in de gaten! :)
wil je op de hoogte worden gehouden van deze 'pop-up' yogasessies op ochtenden? Mail dan Annet via yogahuisleek@gmail.com

September

Lazy Sunday Yoga: de werkweek super relaxt beginnen?
Lekker vroeg in de ochtend zodat je rest van de zondag hopelijk in de zon kunt zijn: een uurtje relaxen met rustige yoga-oefeningen en Yoga Nidra, ook wel slaapyoga genoemd: een liggende meditatie die gelijk staat aan 3 à 4 uur slaap. Het brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning en daar rust je pas echt van uit: lichamelijk én geestelijk.
Wanneer:
Zondag 1 september       
Tijd: 9.00 - 10.00 uur           Tarief: €10,-- p.p.

-----------------------------------

Workshop SLOW yoga met Signature Cell Healing - maximaal 4 deelnemers
Kom bij jezelf in deze zachte yogasessie met rustige oefeningen en naliggen met Klankschalen en energetische behandeling. Slow yoga is een zachte vorm van yoga waarbij je werkt op volkomen ontspanning. Daarna lig je na en ontvang je een Signature Cell Healing behandeling waarbij op de doorstroming van prana (levensenergie) in het lichaam wordt gewerkt.
Signature Cell Healing: een moderne zeer krachtige healingmethode om balans in lichaam & geest te herstellen: werkend op spiritueel, mentaal, emotioneel en lichamelijk gebied - met klankschalen (of zonder: dat mag je zelf kiezen tijdens de healing).
wanneer:
Zondag 15 september             Tarief: €20,-- p.p.
Tijd: 9.00 - 11.00 uur              Nog 2 plekjes vrij !   
-----------------------------------

Workshop Qi Gong & Klankschalenmeditatie:   een ontspannende workshop waarin je zeer rustgevende QiGongs beoefent (Qi= energie; Gong = in beweging). Fysiek word je daar sterker van en emotioneel rustiger. Meditatie in beweging om gezond te blijven tot op hoge leeftijd. Het lijkt op Tai Chi en werkend met Qi krijg je meer energie en vind je meer balans tussen lichaam & geest. Je zult merken dat als je één van de makkelijke QiGongs elke dag een paar minuutjes doet, dat je krachtiger wordt en meer zelfbewustzijn krijgt. Een aanrader!
Na de QiGong lig je na met een klankschalen-meditatie/healing waardoor je nog meer in staat bent ruimte te geven aan processen in jezelf. Annet gebruikt diverse soorten klankschalen: thuiskomen bij jezelf op celniveau.
QiGong kan ook zittend worden gedaan.
Wanneer: 
Zondag 22 september          Tarief: €20,-- p.p.
Tijd: 9.30 - 11.30 uur               Nog 4 plekken vrij   
-----------------------------------
Workshop Qi Gong & Yin:   een ontspannende workshop waarin je zeer rustgevende QiGongs beoefent (Qi= energie; Gong = in beweging). Fysiek word je daar sterker van en emotioneel rustiger. Meditatie in beweging om gezond te blijven tot op hoge leeftijd. Het lijkt op Tai Chi en werkend met Qi krijg je meer energie en vind je meer balans tussen lichaam & geest. Je zult merken dat als je één van de makkelijke QiGongs elke dag een paar minuutjes doet, dat je krachtiger wordt en meer zelfbewustzijn krijgt. Een aanrader!
Na de QiGong beoefen je yin-oefeningen en daarna volgt er diepe ontspanning: Gongen & Yinnen, wat wil je nog meer :)
Wanneer: 
Vrijdag 27 september               in Assen
Tijd: 19.30 - 21.30 uur                 Vol! Je kunt op de wachtlijst of 
Docent: Annet & Catja                 geef je op voor de  volgende workshop
-----------------------------------

Lazy Sunday Yoga: Een maand na de zomervakantie. Al weer druk aan het werk en bijna vergeten hoe het voelt om relaxt te zijn? Gun je deze luie zondag yoga!
Lekker vroeg in de ochtend zodat je rest van de zondag kunt nagenieten: een uurtje relaxen met rustige yoga-oefeningen en Yoga Nidra, ook wel slaapyoga genoemd: een liggende meditatie die gelijk staat aan 3 à 4 uur slaap. Het brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning en daar rust je pas echt van uit: lichamelijk én geestelijk. 
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...lui zijn......ontspannen!
Wanneer:
Zondag 29 september                 
Tijd: 9.00 - 10.00 uur                     Tarief: €10,-- p.p.

Oktober

Workshop: Jouw leefstijl als 'medicijn', Yoga & Detoxen voor Herfst & Winter!  Veranderende seizoenen en de tijd om meer naar binnen te gaan: bewust worden van jouw gezondheid op dit moment. Wat voelt goed en wat kan losgelaten worden? 
Je werkt met het type uit de Ayurveda dat van jou op toepassing is: de dosha's vata, pitta & kapha. Als je meer gaat leven eten naar jouw dosha dan ondersteun je je gezondheid optimaal. 
Wat behandelen we tijdens deze workshop?
- jouw Ayurvedische type
- voeding (op wat voor manier dan ook: letterlijk en figuurlijk. Levensenergie als voeding, voeding
  als levensenergie)
- lichaamsverzorging
- etherische & spirituele oliën die voor jouw constitutie van toepassing zijn
- beweging
- meditatie voor jouw constitutie; ademwerk
- het is een workshop waarin je zelf werkt met uittesten van oliën, meditatie, je eigen Bach-bloesem
  remedies kiezen. 
Gericht op het najaar maar goed voor altijd! We doen oefeningen uit de kundalini yoga die juist voor
de gezondheid in het najaar van belang zijn.
Kernwoorden van deze workshop: voeding - yoga - beweging - adem - detox - meditatie.
Wanneer: 
Zondag 6 oktober              
Tijd: 9.00 - 11.30 uur                  Tarief: €25,-- p.p. (incl. flesje Bachbloesemremdie twv € 10,-)       

-----------------------------------

Workshop: Volle Maanmeditatie - op de  Jachtmaan 13 oktober 2019, deze staat voor TRANSFORMATIE 
Want met deze maan begint een tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan en kan overleven voor het volgend jaar. In de meditatie kun je daar je balans voor opmaken, diep naar binnen kijken en jezelf afvragen welke zaken mogen overleven en welk zaken je wilt wegjagen. Je kunt de hulp van je krachtdier, gids of je voorouders vragen om je hier inzichten in te geven.
Wanneer:
Vrijdag 11 oktober                    
Tijd: 19.00  -20.30 uur                 Tarief: €15,-- p.p.

-----------------------------------

Lazy Sunday Yoga: relaxt de herfstvakantie in....
Een uurtje relaxen met rustige yoga-oefeningen en Yoga Nidra, ook wel slaapyoga genoemd: een liggende meditatie die gelijk staat aan 3 à 4 uur slaap. Het brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning en daar rust je pas echt van uit: lichamelijk én geestelijk.
Wanneer:
Zondag 20 oktober                    
Tijd: 9.00 - 10.00 uur              Tarief: €10,-- p.p.

November:

Workshop SLOW yoga met Signature Cell Healing - maximaal 4 deelnemers
Kom bij jezelf in deze zachte yogasessie met rustige oefeningen en naliggen met Klankschalen en energetische behandeling. Slow yoga is een zachte vorm van yoga waarbij je werkt op volkomen ontspanning. Daarna lig je na en ontvang je een Signature Cell Healing behandeling waarbij op de doorstroming van prana (levensenergie) in het lichaam wordt gewerkt.
Signature Cell Healing: een moderne zeer krachtige healingmethode om balans in lichaam & geest te herstellen: werkend op spiritueel, mentaal, emotioneel én lichamelijk gebied - met klankschalen (of zonder: dat mag je zelf kiezen tijdens de healing).
wanneer: 
Zondag 3 november                   
Tijd: 9.30 - 11.30 uur               Tarief: €20,-- p.p. 

-----------------------------------

Lazy Sunday Yoga: Vroeg in de ochtend een uurtje relaxen met rustige yoga-oefeningen en Yoga Nidra, ook wel slaapyoga genoemd: een liggende meditatie die gelijk staat aan 3 à 4 uur slaap. Het brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning en daar rust je pas echt van uit: lichamelijk én geestelijk.
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...lui zijn......ontspannen!
Wanneer:
Zondag 10 november                    
Tijd: 9.30 - 10.30 uur         Tarief: €10,-- p.p.

-----------------------------------

Master's Touch meditatie

Dè meditatie uit de kundalini yoga waarin je zit met een bepaalde mudra (krachtige handhouding) en gebruik van een mantra. Het lijkt heel moeilijk: 2 1/2 uur mediteren, maar deze meditatie zal je in contact brengen met jezelf. Je zult jezelf ook tegenkomen, merken hoe je geest werkt en hoe je zelf in het leven staat. Deze meditatie werkt spiritueel heel krachtig, hormonaal balancerend en vitaliserend. Een echte Kundalini Awakening.
wanneer:
Vrijdag 15 november                

Tijd: 19.00 - 21.45 uur            Tarief: €15,-- p.p.

December

Workshop Qi Gong & Klankschalenmeditatie:  een ontspannende workshop waarin je zeer rustgevende QiGongs beoefent (Qi= energie; Gong = in beweging). Fysiek word je daar sterker van en emotioneel rustiger. Meditatie in beweging om gezond te blijven tot op hoge leeftijd. Het lijkt op Tai Chi en werkend met Qi krijg je meer energie en vind je meer balans tussen lichaam & geest. Je zult merken dat als je één van de makkelijke QiGongs elke dag een paar minuutjes doet, dat je krachtiger wordt en meer zelfbewustzijn krijgt. Een aanrader!
Na de QiGong lig je na met een klankschalen-meditatie/healing waardoor je nog meer in staat bent ruimte te geven aan processen in jezelf. Annet gebruikt diverse soorten klankschalen: thuiskomen bij jezelf op celniveau.
QiGong kan ook zittend worden gedaan.
Zondag 1 december                  
Tijd: 9.30 - 11.30 uur          Tarief: €20,-- p.p.

-----------------------------------

Workshop Kennismaken met je gids & (meer) Leven van Prana: hoe kom je (meer) in contact met je werkelijke zelf, met je gids(en) & de wereld in je en om je heen. Prana is de levensenergie in je, in de natuur, in alle levende wezens. Onze adem is ons allerbelangrijkste tool om die bewustzijn van levensenergie in onszelf aan te raken. Word je meer bewust van jezelf dan leef je bewuster en heb je minder (ongezond) voedsel nodig om van te leven. Ook als je je alleen voelt: je kunt altijd raad vragen aan je gids; deze is er altijd voor jou.
Met geleide zittende en liggende meditatie.
Wanneer:
Zondag 8 december               
Tijd: 9.30 - 11.00 uur           Tarief: €15,-- p.p.

-----------------------------------

Lazy Sunday Yoga: Helemaal zzzzzzen de Kerstdagen in
Vroeg in de ochtend een uurtje relaxen met rustige yoga-oefeningen en Yoga Nidra, ook wel slaapyoga genoemd: een liggende meditatie die gelijk staat aan 3 à 4 uur slaap. Het brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning en daar rust je pas echt van uit: lichamelijk én geestelijk. Een goede manier om de wintertijd door te komen.
Wanneer:
Zondag 22 december                 
Tijd: 9.30 - 10.30 uur            Tarief: €10,-- p.p.

-----------------------------------

Voornemens & intenties voor 2020
Ben je klaar met 2019 en klaar voor 2020? Tijdens deze yoga- en meditatie bijeenkomst bereid je je voor om het beste uit jezelf te halen voor het nieuwe jaar.
wanneer:
Vrijdag 27 december                  
Tijd: 19.00 - 20.30 uur           Tarief: €15,-- p.p.

-----------------------------------

 

2020: Januari

 

Workshop Yoga & Numerologie: in de Kundalini yoga is je geboortedatum heel belangrijk. Het zegt iets over de weg die jij inslaat in je leven, over je gaven, over kansen die je nog kunt benutten & over je gezondheid. We beginnen met een Kundalini yoga kriya (reeks van oefeningen werkend op het bewustzijn): deze unieke vorm van yoga houdt je geestelijk en lichamelijk jong, soepel van geest & lichaam. Kundalini energie kun je zien als jouw krachtcentrale: je hebt een oneindige voorraad van deze energie die je vitaal en fit laat zijn - je moet het alleen weten te gebruiken. 
Daarna gaan we zelf ons Zielsnummer, Karmanummer, je nummer van je Gave, Pad en Lotsbestemming berekenen. Staan we stil bij 2020 en wat het ons gaat brengen: we eindigen met een meditatie hierop.
Zondag 12 januari                                                  
Tijd: 9.30 - 11.30  uur
Docent: Annet
Tarief: €20,- p.p.