en omgeving

YogaHuis Leek & Tolbert

INHOUD LESSEN

op alfabetische volgorde

BUITEN YOGA:

in de zomermaanden geeft Annet yoga buiten op een grasveldje in Leek dichtbij haar huis. Op vrijdagochtend is dat rond 9.15 / 9.30 uur Kundalini/Mindfulness Yoga.
Op zaterdagochtend wordt er ook (niet standaard) om 9.15 uur Kundalini / Mindfulness Yoga gegeven. Je kunt in de groepsapp komen die alleen voor deze buitenyoga activiteiten wordt gebruikt: elke week wordt aangegeven of er op vrijdag- en/of zaterdagochtend ook buitenyoga is.

CONSCIOUS MEDITATION

(Bewustzijnsmeditatie voor elke dag - individueel of in een klein groepje -niet in het lesrooster)

Een individuele meditatiecursus waarin je een zeer effectieve meditatie uit de traditionele Kundalini Yoga leert. Op basis van de numerologie wordt je Soul Number, je zielsnummer, berekend met je geboortedatum en krijg je jouw individuele mantra (een woord dat je herhaalt tijdens je meditatie). In twee sessies van twee uur 'leer' je te mediteren met een eenvoudige maar fijne meditatie van 31 minuten die je elke dag gaat doen: het wordt een dagelijkse routine van meditatie en een gezondheids- bevorderende leefstijl die je ook vol kunt houden. Je zult merken dat, als je dit in je dag inplant, je in staat bent om rustig te blijven en stress te verminderen, ook in tijden van drukte. Je energie neemt toe en je ben instaat veranderingen in je leven en leefstijl toe te laten. Je kunt deze sessies individueel volgen of in een kleine groep - maximaal 4 mensen- met bijv. collega's of vrienden). Twee sessies van telkens 2 uur voor het totaalbedrag van€ 285,-. In een groep is het per persoon € 265,-

DIGITALE YOGA:

Lekker thuis achter je laptop /computer / tablet yoga doen op je eigen moment in de week. Je kunt de volgende digitale lessen volgen: kundalini/mindfulness yoga, yin yoga, QiGong, Vinyasa Power. Elke week ontvang je een link op een besloten YouTube pagina (de link blijft ongeveer vier weken staan).

KUNDALINI (awakening) YOGA:

Kundalini is je potentieel: wat je diep van binnen als kracht in je draagt. Jouw levensenergie. Het is de Yoga voor bewust, gezond en soepel in het leven staan: door de oefeningen, handhoudingen (mudra's), adem en meditaties ervaar je snel doeltreffende veranderingen op lichamelijk & geestelijk gebied.
Het maakt stressbestendig & geeft rust. Traditionele Kundalini Yoga wordt ook wel de 'yoga van het bewustzijn' genoemd. De 'spirituelere' vorm van yoga, maar ook wordt het als één van de meest effectieve yogavormen genoemd omdat je in korte tijd al snel veranderingen merkt. Aan het begin van de les doen we meestal dezelfde oefeningen voor flexibiliteit, zodat je deze ook thuis kunt toepassen, mocht je dat willen natuurlijk :). Mijn lessen kenmerken zich door leuke fijne oefeningen, met humor gegeven, de stilte in gaan, meditatie, zachtheid en soms ook uitdaging. Een geweldige leuke fijne yogavorm.

LAZY SUNDAY YOGA:

Op een aantal vaste data in het jaar in de ochtend een uurtje relaxen met rustige yoga-houdingen uit de Yin Yoga en Yoga Nidra, ook wel slaapyoga genoemd: een liggende meditatie die gelijk staat aan 3 à 4 uur slaap. Het brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning en daar rust je pas echt van uit: lichamelijk én geestelijk. Je kunt ook Lazy Sunday Yoga aanvragen voor een groep: wil je een verjaardag of een speciale dag goed beginnen: doe dan Lazy Yoga bij Annet in YogaHuis Leek.
Data: af en toe in het jaar - zie lesrooster en workshops

MINDFULNESS YOGA:

In deze yogales werkt samenbrengen van Mindfulness (aandachtstraining) met Kundalini yoga-oefeningen & meditatie als een top combinatie: meer lichaamsbewustzijn, rust en vermindering van spanning & stress; voor een fitter en bewuster leven. Aan het eind van de les volgt een meditatie, lichaamsscan of Yoga Nidra (liggende 'slaap'meditatie). Voor diegenen die meer rust nodig hebben, burn-out verschijnselen hebben of te veel spanning in hun leven. Eigenlijk kan ik hierbij zeggen: lees de uitleg bij Kundalini Yoga.

MINDFULNESS YOGA - (hormoon)balans voor vrouwen:

Een yogales met focus op stressreductie, inspanning & ontspanning. In deze yogales vind je oefeningen terug uit de Kundalini en ook Yin Yoga. Veel vrouwen hebben last van o.a. hormonale klachten, PMS, overgangsklachten, schildklierklachten, slapeloze nachten, stijve of pijnlijke gewrichten, niet kunnen afvallen, osteoporose, een kinderwens die niet vanzelf gaat; PCOS, fybromyalgie, artritis, artrose, endometriose, burn-outgerelateerde & trauma-gerelateerde klachten. Een les om bewuster toe worden en om optimaal gezond te blijven d.m.v. yoga-oefeningen en meditatie die hormonaal balancerend en verjongend werken en een grote bewustzijn geven - met af en toe extra algemene tips op gebied van voeding & leefwijze.

QiGONG en MEDITATIE: Rust in je hoofd, meer energie en Levenskracht

Heb je ook het gevoel dat je meer in staat zou kunnen zijn om jezelf gezond te maken? Dat heling ook van binnenuit komt? Elke week op een vaste tijd (dinsdag 17.45-18.45 uur) doen we zeer ontspannende bewegingen waarin we de levensenergie laten stromen. Het 'werken' met Qi, Ki of Chi, levensenergie, houdt ons gezond tot op hoge leeftijd, volgens de oude Chinese leer. Zeer geschikt ook bij gewrichtsklachten. Elke les eindigt met ontspanning met meestal eerst een stiltemeditatie gevolgd door ontspannen liggen met een Yoga Nidra (slaapyoga) en/of geleide meditatie onder begeleiding van klankschalen. De QiGong wordt staand gedaan, en kun je ook zittend doen op een krukje of kussentje.

VINYASA YOGA of Vinyasa Power Yoga:

Deze les kan dynamisch zijn of juist langzaam in een slow flow. Door rustig en aandachtig je lichaam en je ademhaling 'samen' te laten bewegen, stretch je je lijf op een hele natuurlijke manier en breng je je geest langzaam tot rust. Deze vorm van yoga is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Het wordt ook wel Flow yoga of Poweryoga in Flow genoemd: langzame vloeiende bewegingen; een fijne energieke workout! Je geeft je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren, vergroot je conditie, evenwicht en kracht.

YIN YOGA:

Yin Yoga is een kalme, ontspannende vorm van yoga met voornamelijk grondoefeningen. Je blijft 3-5 minuten in een bepaalde houding waardoor het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd wordt en de gewrichten soepel blijven. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur. Yin wordt ook veel beoefent door sporters als evenwicht voor het trainen. Je kunt het zien als een meditatieve vorm van yoga: je gaat met je aandacht naar binnen, zodat je kunt erkennen en herkennen wat er diep van binnen in je leeft. Mijn Yin lessen kenmerken zich door veel stiltemomenten, geen muziek omdat je dan echt naar binnen kunt gaan wel bij de ontspanning muziek, Gong of Klankschalen....en vooral .... Stilte! Mindfulness. Bewustwording. Observatie van je eigen lichaam en geest.

YOGA NIDRA:

Ook wel slaapyoga genoemd: een liggende meditatie die gelijk staat aan 3 à 4 uur slaap. Het brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning en daar rust je pas echt van uit: lichamelijk én geestelijk. Yoga Nidra vind je terug in veel lessen van Annet, maar voornamelijk bij de QiGong & Klankmeditatie en bij de Lazy Sunday Yoga.

ZOOM YOGA:

Lekker thuis achter je laptop /computer / tablet yoga doen op toch een vast moment in de week op woensdag om 19.30 uur, zodat je toch een stok achter de deur hebt om lekker voor jezelf bezig te zijn. Schrijf het in je agenda en hang 'niet storen' aan je deur! Deze les is vergelijkbaar met een Kundalini Mindfulness Yogales.

Love life, do yoga
"Our own life has to be our message." - Thich Nhat Hanh